top of page

Vers Vlees

Rund vlees

Al ons rundvlees is van eigen selectie en wordt in onze gekoelde werkplaats bewerkt voor de winkels. 

 

De dieren lopen in ruime stallen bij geselecteerde mensen welke hart hebben voor dier en mens. Kwaliteitsvlees en vakmensen intern en extern met ruime ervaring zijn onze basis. Zo wordt er meer aandacht besteed aan uw vlees en zeker niet te vergeten uw beleg. Heerlijke rosbief en fijn gekruide rollade 's worden elke week weer gesneden en bewerkt.

Varkens vlees

Ons varkensvlees wordt deels in eigen beheer verwerkt. Wij betrekken ons varkensvlees bij de firma Vlees van Wolvega, een lokaal bedrijf met vakbekwame mensen aan het roer.

De varkens uit de lijn Friberne krijgen meer aandacht en wel op de volgende zaken wordt geinvesteerd; De gezondheid van de dieren staat centraal bij de varkenshouders (Frievar). Zij  zijn ervan overtuigd dat wanneer de varkens gezond zijn, het welzijn van de dieren beter is en het vlees lekkerder van smaak. De varkenshouders hanteren allemaal een streng hygiënebeleid. De kans dat ziektekiemen het bedrijf binnenkomen is daarmee gering. 

 

De Frievar boeren zorgen voor de Kruiden Varkens. Deze varkens zijn een kruising tussen de FRIVERDI zeugen (vrouwtjes varkens) die speciaal voor de Frievar boeren worden gefokt en een select aantal Pietrain beren (mannetjes varkens). De gesloten keten wordt gecontroleerd door middel van een DNA check. Middels deze DNA check kunnen wij aan het vlees in de winkel zien of het ook echt ons vlees is ! Wij doen er alles aan, om te zorgen dat het stukje vlees, dat u consumeert ook echt van onze varkenshouders afkomstig is.  Wij willen er zeker van zijn dat u ook krijgt waarvoor u betaalt!

 

De onderdelen worden in Dokkum en Damwoude versneden en uitgebeend tot mooie delen welke zo in toonbanken kunnen.

Doordat wij korte lijnen hebben in onze productie kunnen wij constant werken en u alleen het beste gunnen! De varkens komen uit Nederland. Ja, een bewuste keus, na proeven qua kwaliteit en constantheid bleek dit varken onze keus.

Kip

Kwaliteit: daar begint alles mee (zonder fundament bouwt men geen sterke huizen). Onze poelier streeft dan ook naar een top product en gaat niet voor de voordeligheid. Wij zoeken bewust naar mooie producten met een verhaal. De kip en het wild betrekken wij van Poelier van der Wal uit Kollumerzwaag.

​U wilt toch weten wat u eet en bij kip is dit zeker de moeite waard. Bij binnenkomst wordt de temperatuur gemeten en worden de kratten koel opgeslagen.

 

U kunt kiezen uit ons onderstaande brede assortiment.

​​      

  • Verse kip (filets, bouten en drumsticks)

  • Gegrilde kippenbouten en hele kippen

  • Kant-en-klare maaltijden (ajam pangang, kip in kerrie)

  • Kipgrillworst (uit eigen keuken en de lekkerste van Nederland!)

  • Vleeswaar (gegrilde kipfilet)

  • Kiprookworst

Lams- en kalfsvlees

Ook voor het lams- en kalfsvlees bent u bij ons aan het goede adres, een smaakvol product wat uw smaak elke keer weer verrast.

Vlees in blik

Vakantievlees in blik behoord ook tot één van onze blikvangers.

Wild

Op bestelling kunnen wij het hele jaar door wild aanbieden, informeer eens naar de mogelijkheden.

 

Tips voor meer culinair succes vindt u op onderstaande websites:

Logo%20Slagerij%20Talsma_edited.png
Logo%20Slagerij%20Talsma_edited.png
bottom of page